Historien om å flytte bilder

Ingenting kan være mer underholdende enn å se favoritt TV-showet ditt eller ha en avslappende tid i filmene. Takket være den teknologiske utviklingen vi har i dag, har vi disse privilegiene som underholder våre øyne og bringer glede inn i våre hjerter. Men vet du hvordan filmer og TV-programmer utviklet seg fra et enkelt, dimensjonalt bilde? I denne artikkelen skal vi utforske historien om å flytte bilder. Denne artikkelen er laget for å informere oss om hvordan enkle bilder gradvis endret seg over tid til et fornøyelsesobjekt som vi ser foran TV- eller sølvskjermen.

Bli kjent med disse interessante fakta:

Det første bevegelige eller «animerte» bildet ble vist i en maskin kalt «Livets hjul». Denne innblandingen ble også kjent som «Zoopraxiscope». Det viste en serie bilder av tegninger som ble vist i rekkefølge av slisser mens du kontinuerlig snu hjulet for å få det til å virke som om du ser på en bevegelig scene. Dette var langt fra filmene vi er vant til å se i dag. Den ble patentert i USA av William Lincoln i 1867.

Så i 1895 ble Louis Lumiere antatt å være skaperen av det første bevegelige bildet ved å bruke et kamera. Selv om det var mange kreasjoner oppfunnet likt hans, var Lumiers skapelse ganske annerledes på noen måter fordi han benyttet seg av et bærbart kamera som følger med en filmbehandlingsenhet og en Cinematographe-projektor. Cinematographe var den tidligste versjonen av den moderne projektoren vi har i dag. Takket være brødrene Lumiere har vi nå ordet «gå på film» fordi de var de første oppfinnerne som viste fotografiske bilder til betalende offentlighet i samme år.

På omtrent samme år da Lumiere ble kjent for oppfinnelsen, ble en annen projektortype maskin oppfunnet av Major Woodville Latham, og han kalte denne maskinen «Eidoloscope» (eller ellers kjent som Panoptikon-projektoren). Det var mer advancedcompared til Lumiere’s Cinematographe på grunn av Latham-sløyfen som var en slakkformet sløyfe som forhindrer kjettinghullene i å rive. Denne typen fremskritt brukes fremdeles i de fleste kameraer i dag.

I 1896 kjøpte Thomas Edison Vitascope, som var en improvisert versjon av Phantascope som ble utviklet av Francis Jenkins måte tilbake i 1893. Edisons maskin ble brukt til å projisere en vaudeville ballettsekvens til betalende publikum.
I begynnelsen av 1900-tallet åpnet Nickelodeon for publikum, og det ble den første formen for kinoer for å imøtekomme publikum. Opptak ble betalt i nickels (derav navnet nickelodeon) og det ble rapportert historier om at folk betalte i dimes, men dette var ekstremt sjeldent. Dette var billigere siden det ikke var noen skuespillere som skulle betales på nattlig basis for å utføre foran folket.

Så i 1930 ble den første TV-sendingen oppfunnet av John Logie Baird, og folk ble overrasket over å se bevegelse av bilder som levde over luftbølgene. Det tok litt tid for folk å gjenkjenne denne fremgangen, men det ble til slutt populært på grunn av sine klarere bilder og bedre bilde mottak. Det ble enda mer populært siden farge-TV ble oppfunnet av RCA, og det ble den dominerende formen for filmunderholdning for hjem i 1972.

Siden da ble det gjort flere og flere fremskritt for tv-film og film. Og omtrent en del av oss nyter allerede disse moderne innovasjonene for å gjøre TV-en og filmen til en mer interaktiv (og til en viss grad realistisk) opplevelse, slik at vi fullt ut kan nyte showene vi ser på.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *